När jag i höstas beslutade mig för att byta till Borlänge CK gjorde jag det helt ovetandes om att klubben skulle förstärka ordentligt och ha ett av de bättre elitlagen för 2015. Nu står det klart att många meriterade cyklister har skrivit på för BCK – riktigt skoj!

Att det skulle bli Borlänge CK för 2015 var ett väldigt enkelt val, ett val helt från hjärtat. Även om jag aldrig har tävlat för klubben känns det som min moderklubb, jag är ändå dalmas och under flera års tid har jag varit med på TCT, den trevliga serien av träningstävlingar. Efter flera säsonger helt utan elitåkare tänkte jag väl att det endast skulle bli några cyklister i seniorklass.

Nu har saker och ting förändrats och efter att stora delar av Motalas elitlag har tagit steget över till Borlänge CK har vi följande manskap i elitlaget:

Magnus Darvell

Krippe Kvist

Michael Stevensson

Fredrik Frykberg

Marcus Johansson

Jesper Larsson

Jesper Dahlström

Johan Sonesson

Det går inte att klaga på meritlistan hos dessa herrar, det har tävlats på Continentalnivå, vunnits Cykelvasan och SM – bland annat. Jättekul att alla har valt Borlänge CK, nu lär Dalarna ha två cykelklubbar som kan hävda sig. Det tål även att nämnas att Falu CK har fått ihop ett spännande lag för 2015. Se artikel om BCK:s satsning här

Det faktum att klubben elitsatsar ändrar inte mina ambitioner för säsongen, jag står fast vid att jag kör senior och helt skippar resultatmål. I och med det jag har gått igenom, utbrändheten förra året, vill jag inte lägga någon press på mig själv. Det hade dessutom känts fel att ingå i ett vasst elitlag och få spons när man inte har någon aning om hur mycket man vill och kan tävla under 2015. Nu är det helt min kropp och knopp som får styra tävlandet, det känns jättebra=)!