Tävlingsfri helg brukar vara detsamma som distans med andra BCK:are och denna helg var inget undantag. Vi var ett ganska stort gäng som passade på att avverka en långkörare i det fina vädret. Förutom att det skyltspurtades på i stort sett varje skylt stannade vi till för det obligatoriska inslaget på distanspass, nämligen fika.

IMG_4024

Idag var det jag som fick sätta ihop rutten och efter att i höstas ha återfått cykelglädjen genom att hoja till Husby, ville jag bestämt ned dit igen. De små svepande vägarna, älven och det allmänna lugnet där är bara för underbart. Ett hett tips när man ska sätta ihop nya rundor är att använda Strava, det är bara att klicka i vilka orter man vill köra mellan och utifrån andra cyklisters vägval får man förslag på bästa sträckan.

IMG_4025

Tror vi var 14 pers vid samlingen – inte illa=)!

IMG_4027

Fikakungen själv, Peter Snell, visar hur det går till när man beställer in fika. Har han månne mängdrabatt på Torsångs Café?

IMG_4028

IMG_4029

Idag fick det bli blåbärskaka med en kula vaniljglass

IMG_4030

Inga namn nämnda, men om jag hade haft så här håriga ben hade jag dragit över ett par benvärmare;)

IMG_4031

IMG_4032

Passet i siffror. 17 mil är en ansenlig sträcka, men tyckte att det kändes stabilt. Kände mig aldrig sopslut och energitom, utan den tröttheten som uppstod var främst muskulärt. Hej skyltspurter…

IMG_4034

Fick väl bli fika hemma också:D!