Två veckor har gått sedan senaste velodromtävlingen och nu är det dags för en ny eftermiddag fylld av mjölksyra. Nytt för denna gång är två lagmoment, vilket ska bli skoj och förhoppningsvis har vi skaplig segerchans där.

Denna gång består Cykel & Fjäll seniorcup av följande grenar: teamsprint, scratch, poänglopp, eliminering och lagförföljelse. Se detta PM för fullständig information om de olika momenten, startordning etc.

Precis som senast det begav sig ser jag framförallt detta tävlingstillfälle som ett högkvalitativt träningspass. De enda förberedelserna som jag har gjort är att benen fick vila i torsdags och igår blev det ett pass på banan för att i alla fall inte ha sega ben på dagens race.

Jag framhåller lagförföljelsen (3 km) som den bästa segerchansen. Ingår i samma lag som Viktor Lundmark och Preben Larsen. Viktor har en stor motor i en liten kropp och Preben är Preben – han vet vad bancykling handlar om. Jag tror, utan att känna till de andra lagkonstellationerna, att vi kan vara rätt svårslagna. På de individuella grenarna ska jag försöka lära av vad som gick bra och mindre bra på senaste tävlingen och köra smart. Om det räcker till seger, fjärdeplats eller åttondeplats återstår att se.