Den stora glädjen över gårdagens TCT-segrar var att hålla själv i två mil, men något som också gladde var granskningen av träningsfilerna. Det var inte bara en känsla att jag var i gott slag, även watten kungjorde att det fanns en del kräm i påkarna. På Mora By-banan blev det kross av mitt tidigare rekord för enminuterseffekten.

Var det någon inbiten cyklist som missade Toaster Challenge som kablades ut överallt förra veckan? Det gick ut på att groteskt starke velodromåkaren Robert Förstemann skulle hålla 700W – effekten för att driva en brödrost – så länge som möjligt. När effekten dalade åkte brödskivan upp och de inventerade om den hade fått färg. Se klippet här

Inslaget med Förstemann gjorde mig nyfiken på hur länge jag själv skulle kunna pressa 700W. Igår, i målbacken på TCT, fick jag svar på min fundering. Tidigt i stigningen gjorde jag min attack och när jag sedan granskade kraftkurvan hade jag 56 sekunder på över 700W.

IMG_4445

För att få en uppfattning om min form brukar jag kolla en del på vad jag kan pressa i en minut. Är jag i halvdassigt slag vet jag att effekten störtdyker efter 15-20 sek och jag måste snabbt erkänna mig besegrad nere i sadeln. Ligger jag kring 550W brukar det betyda okej form. Uppåt 600W är riktigt bra för en tjockisspurtare som jag. Gårdagens pers 674W, en ökning med nästan 70W, tolkar jag som att formen finns där=)

Ge mig kalasben igen, ett frestande Stravasegment och en jagande grupp som anförs av Janne Jakobsson så ska jag hålla ”toasterwatten” i fyra sekunder till så att jag faktiskt har fixat 700W i en hel minut. Även om det inte på långa vägar räcker till för att rosta bröd kommer sådana watt rosta mina påkar mycket effektivt, alltid nåt!