Någon träning som planerat blir det inte idag. Magen känns inte helt 100% än och är dessutom lite sliten så lika bra att ta vilodagen tidigare. Trots en krånglande mage är känslan god för stunden. Till veckan smygstartar nämligen tävlingssäsongen med två träningstävlingar, är riktigt taggad=)!

 bild (35)

Senast det begav sig med nummerlapp var på velodromen i typ november.

Det är det här man längtat efter hela vintern. Att få hoja med nummerlapp, låta tävlingshornen växa ut och pressa sig till max i jakten på placeringar. Den känslan går inte att få på träning. Det är med tävlingssäsongen i åtanke som jag spenderat totalt en månad i Spanien (Gran Canaria och Mallorca) och skrapat ihop drygt 200 träningstimmar sedan årsskiftet. Jag hoppas att dessa förberedelser har höjt mig till den nivån som krävs för att hoja i elit.

tempoOm tempoåkningen inte fungerar med Cervelon kanske jag skulle låna lillbrorsans hoj. Den låga positionen borde göra mig extremt aero och stödhjulen är perfekta mig för som vurpar lite för ofta…;)

Först ut av träningstävlingar är SMACK på onsdag, 12 km tempo. Har fått ett par pass på TT:n, men det är jättesvårt att veta vart man står. Jag ser det mest som ett race mot mig själv och högintensiv uppladdning inför Östgötaloppet. Det primära målet är att köra skiten ur sig själv och skulle det dessutom ge en skaplig tid är det en trevlig bonus. På söndag är det så Markim, 2*32 km linje. Tänket där är väl ungefär som på tempot, att blåsa ur kroppen och få nödvändig fart och hårdhet i kroppen inför de riktiga racen. Kanske gå på någon utbrytning, ta ett par ”korkade” förningar mm. Det blir i alla fall inte att sitta passiv i klungan – i så fall skulle jag lika gärna kunna dra ut på ett eget distanspass.