De slitna påkarna på Bureloppet i söndags fick mig att lägga om träningsupplägget för denna vecka. Istället för massa cyklande varvar jag vila med gym, den näst roligaste träningsformen, fram till torsdag.

Som cykelälskare är det verkligen inte lätt att bestämma sig för att ta tre dagar helt utan hojande. För en vanlig Svensson låter det kanske inge märkvärdigt, men som elitcyklist – mitt i tävlingssäsongen – känns det konstigt och tomt att inte hoja i stort sett dagligen. Det är nu man önskar att man inte hade koll på alla roliga träningstävlingar som går mitt under veckorna eller att behöva säga nej till polare som vill hoja ihop. Allting frestar, helt klart! Men än viktigare än cykliga roligheter för stunden är att jag återhämtar mig helt och kommer tillbaka till den nivån jag vill vara på. För det fysiska känner jag ingen oro över att vila nu – jag vet att jag har en god fysisk grund från försäsongsträningen – det är bara det att det är så förbaskat skoj att hoja=)! Det är väl i alla fall tur att vädret är rätt dassigt just nu, annars skulle cykelabstinensen bli väldigt påtaglig…

Nu när jag inte cyklar ligger jag åtminstone inte på sofflocket helt. Har varit iväg till gymmet både igår och idag för att träna igenom överkroppen. Det är väl inte direkt så att jag tror att detta gymmande ska göra mig extremt mycket snabbare som cyklist, att jag gymmar dessa pass är främst för att det är roligt=). Sedan trean på gymnasiet har jag tyckt att det är skitskoj att kötta styrketräning och hade det inte varit för att jag upptäckte hojandet på Vätternrundan för fyra år sedan hade jag förmodligen tävlat i Athletic Fitness. Att kunna avverka massa chins och dips är ascoolt, tycker jag=)!

3e juni2

Hantelrodd – en av de absoluta favoriterna för ryggen

Imorgon väntar vilodag och istället en heldag i skolan med slutseminarium i kursen marknad och avtal. Blir kvar över helgen i Uppis för att tävla på fredag (Arlanda Test Track) och söndag (Falkenloppet), därefter går sommarflyttlasset upp till Dalarna för nya jobbäventyr och det kan tänkas att jag kommer dyka upp på TCT-racen;).