Nu återstår inte mycket av laddningen för söndagens Skandis GP, årets första A-prioriterade race för mig. Här på kvällskvisten kördes formboost med korta maxintervaller. Det som återstår nu är vila imorgon och ”benväckning” på lördag innan det är dags att ta sig an en timmes lidande på söndag.

 8e maj2

8e maj

En aning skitigt i dagens väta…

Det är svårt att dra några slutsatser av dagens hojande, all-in körningarna på 30 sek-2 min känns liksom i princip lika kämpiga oavsett om man har benen med sig eller ej. Jag genomförde passet som jag hade tänkt mig i alla fall. Så här dagarna innan race går det knappast att göra några revolutionerande höjningar av sin fysiska förmåga, utan det är mest finputsning av grunden som har byggts upp under vinterträningen. I och med att jag har haft förmånen att vara fri från både sjukdom och skador är jag riktigt nöjd med träningsperioden från januari och framåt. De båda träningslägren på Gran Canaria respektive Mallis har helt klart gjort sitt för att utvecklas som cyklist.

Detta blir tredje året som jag hojar Skandis GP. 2012 kom jag 18e och senast blev det en sjundeplats. Årets målsättning är att nå pallen, vilket helt klart kommer bli utmanande eftersom startfältet känns vassare än 2013. De allra flesta har jag hojat med/mot tidigare och det går absolut att plocka ut en handfull cyklister som kan gå hela vägen och vinna GP:et.  Det kommer krävas perfekta ben – och framförallt ett redigt pannben för att lyckas. Efter 8-10 varv kommer alla vara rätt krokiga, det är då det gäller att bita ihop och skita i att det gör ont. Jag har inte avverkat över 600 mil i år för att vika ned mig när det gäller, det är nu det ska köttas kullersten och slottsbacke hela vägen in i kaklet=)!

Skandis GP är ett superhäftigt lopp att uppleva som åskådare och jag är supertacksam för alla som kommer dit och hejar, varje tillrop gör att man kan ta i lite mer. Klockan 10.30 vid slottet på söndag är det som gäller, hoppas vi ses då=)!