Förberedelserna inför söndagens Östgötalopp, mitt allra första elitrace, har fortsatt idag. Det har blivit ”benväckning” bestående av rull och ett par korta maxintervaller, lite häng på UNT Bike Weekends jippo med storfräsarna Michael Olsson och Marcus Ljungqvist, kitta BMW:n för cykeltransport och meckande med hojen. Nu återstår bara en – men ack så viktig – detalj, att raka benen. Sedan är jag redo för fullt ös imorgon förmiddag=)!

Östgöta9

Innan dagens runda blev det en sväng upp till slottet för att morsa på gänget som skulle hoja med Olsson och Ljungqvist. Ganska bra uppslutning, kanske 25-30 personer, till dagens event. Men gud vad drygt det är att harva sig uppför slottsbacken…

Östgöta6

Fritz helcoola Bianchi som dekorerats med massa autografer

Östgöta10

Rull i gott sällskap. Jacob, längst fram till höger, har seglat upp som storfavorit till segern i seniorklassen imorgon på Östgöta, enligt betMackan. Oddsen har justerats ned från 50/1 till 2/1 i och med väderprognosen som tyder på tuffa vindar. Holländare ska ju vara mästare i kantvind… Karin bidar sin tid längst bak på nya jonnen för att sedan sätta i en explosiv attack mot pojkvännen. Karin, ställde du av Alex enligt vår överenskommelse;)?

Östgöta7

Happ, vad ska man säga!? Ekipaget är ju snyggt med nya C35-hjul och flaskor som matchar ramen, men de orakade benen drar ned stilbetyget betänkligt! Av respekt mot vederbörande får hen vara anonym för att undvika eventuell mobbing från cykelomgivningen… Dock ser jag potential; jag har märkt att prylnördandet börjar infinna sig och att börja raka benen kanske är nästa steg i faserna som ska genomgås innan man är en fullfjädrad cyklist;).

Östgöta3

Efter en sväng uppför slottsbacken och en runda på drygt fem mil var det dags att spara på påkarna så det fick bli kärran upp till slottet…

Östgöta5

…För att lyssna på frågestund med Marcus Ljungqvist, fd proffscyklist och sportdirektör i Team Sky, och Michael Olsson, förra årets SM-vinnare. Att Ljungqvist skulle vara trevlig sade ju sig självt, en dalmas med så fint namn är garanterat av det rätta virket;)!Vad jag framförallt gillade med Michael Olsson var hans tydliga lagtänk. När han skulle berätta om sitt bästa ögonblick (frånsett SM) sade han utan att fundera att det var i Norge när han hjälpte Johan Lindgren till seger på en etapp. Det syntes att han genuint menade det, det var inget han sade för att vara PK. Cykling är en lagsport!

Östgöta4

Michaels Olssons fräna hoj i mästarlackering, SRM-kittad mm. Ser snabb ut!

Östgöta2

Jätteskoj att få lyssna på och ställa lite frågor till dessa två cykelfantomer=)!

Östgöta8

Alltså i en ramväska kan det läggas många olika former av energitilltugg, men korvar!? LCHF?

Östgöta12

En ekonom och en jurist som ska mecka cykelhållare enligt instruktion á la IKEA-möbel – hur ska detta gå!?

Östgöta11

Jodå, det gick, alla tre cykelhållare på plats=)! Imorgon bitti – alldeles för tidigt – ska jag fiska upp tempokungen Staffan och Venge-kollegan Jonathan för att rulla nedåt Linköping.

Östgöta14

Östgöta16

Om jag ska torska imorgon ska jag inte göra det pga oladdat Di2-batteri i alla fall. #beentheredonethat

Östgöta15

Hojen redo för tävlingspremiär. På med tävlingshjulen, Dura Ace C50 (tuber), för maximal fart och go kick av ljudet från högprofilare

Östgöta

Det är A och O med goda och konkreta målbilder för att hitta motivationen. Nu är siktet inställt på godispåsen på nedresan och Ben&Jerrys vid hemkomst. #fyfanvadgött #tjockisspurtare

Imorgon är det alltså dags för Östgötaloppet, 115 km som verkar bjuda på stentuff vind. Jag går in i detta med ödmjukhet inför att hoja mot eliten och jag har inga krav på mig själv vad gäller placeringar. Hojen och bilen är i alla fall supersnabba – imorgon visar det sig om även jag är snabb på racet. Man kan aldrig veta på förhand hur benen kommer kännas, men jag vet att jag har tagit stora steg som cyklist sedan januari och att jag på tävling kan tagga till extra för att pressa ur exakt allt jag har. Vill redan nu passa på att rikta ett tack till alla som hör av sig och önskar lycka till samt all hjälp som jag har fått både med den nya racern och allt kring bilen. Alla insatser värmer mig inombords och ger massa positiv energi=)!

Nä, nu har jag inte tid att blogga mer. Nu ska det ses upplösning av Gladiatorerna och framförallt RAKA BENEN. Kanske skulle passa på att raka skägget också när jag ändå är igång med hyveln;).