Vad kan man önska av cyklingen i slutet av mars? Att kunna hoja racer är definitivt trevligt. Är det dessutom så att man har sällskap, fikar, skyltspurtar och får ihop fem timmar i solsken kan man inte vara annat än väldigt nöjd. Nu känner jag mig behagligt trött i både kropp och knopp=).

 IMG_3825

Från början var vi ett riktigt stort gäng, bland annat för att Borlänge CK:s elitlag hade lite upptakt inför säsongen. Tydligen hade det flaggats för vinterdistans och således kom det många med cross/MTB med dubbdäck. Där stod man vid klubbstugan med racer medan Frykberg hade cross, stänkskärmar och 480 dubbar. Siktet var inställt på Leksand, men efter isiga partier och en vurpa valde vi med racer att ta kurs söderut istället. I de skuggiga partierna och över broar var det lite väl spännande att ha omönstrade 23 mm däck…

 IMG_3827

IMG_3829

Efter det nya vägvalet kan jag absolut inte klaga på någonting. Lagom fart, vägar som blev allt torrare ju längre passet led och det faktum att Peter Snell – traktens fikakung – ingick i sällskapet var en garant för fika. Det enda jobbiga med fikastoppet i Gustafs var väl att jag blev avställd rejält av Janne uppför mastodontbacken i Mora By. När jag trodde mig ha distanserat TCT-mästaren hade han en växel till att lägga i och jag hade – med mjölksyrafyllda påkar – verkligen ingenting att svara med. Jaja, jag fick i alla fall revanschera mig när det kom till skyltspurter. Särskilt när det bara var jag, Janne och ”Berka” kvar var det bannemej så att vi körde på varje ortskylt. Skitskoj för stunden, men det tog också ut sin rätt. Sista milen när jag fick trampa själv var jag inte direkt i mitt snabbaste skick.

 IMG_3830

IMG_3831

Var så snabb att trycka i mig det goda wienerbrödet att jag bara hann plåta kaffet:P

IMG_3832

IMG_3837

När jag skrubbade racer var väl småsyskonen inte dummare än att de ställde fram sina cyklar också

IMG_3834

Dagens andra fika. Att sätta sig i favoritstolen, äta hembakad kanelbulle och i lugn och ro titta ut över Tunaslätten är livskvalité på hög nivå!

Tre dagars träning är avverkade och imorgon väntar vilodag, en dag som ska spenderas ute i Romme Alpin. Rätt coolt att ena dagen köra racer och sedan åka slalom, tack för att det finns konstsnö=)!