Ja, det är lättare att svara på vem man INTE ska tro på! Det har fröken åter igen fått lära sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagens cykel- och fikasällskap

Halv åtta i morse kom ett meddelande från S. Budskapet var att regnet skulle komma först sent på eftermiddagen och att det var träff på Jällarakan för cykling. Fröken tackade tveksamt ja till inbjudan men garderade sig med att tala om för S att OM det blev regn var han ansvarig för att tvätta frökens cykel.

Vi rullade iväg mot Knivsta, fröken, S och hans vän G. ”Gubbarna” lovade att INTE köra ifrån fröken och på vägen till Knivsta höll de löftet, inte ens i Pottåkersbacken (Upplands Kebnekajse) försvann de från fröken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S borde inte se så glad ut!

Ju närmare Knivsta vi kom ju mörkare blev himlen och fröken känner små stänk på armarna. Precis när vi parkerar cyklarna vid fiket kommer regnet. S hävdar att det bara ska komma några stänk… men stänken blir till vattenpölar medans vi fikar. Det blir till att börja trampa hemåt i REGN. Fröken avskyr att cykla i regn och Calle gillar inte att bli blöt. Dessutom verkar gubbarna ha fått för mycket kolhydrater vid fikat för de pinnar på som tokiga. SUCK!

Alla tre valde lite olika vägar på slutet på rundan för att ta sig till respektive hem så fort som möjligt. Måste erkänna att det var riktigt skönt att cykla själv över Linnes Hammarby hem och inte behöva pinna på som en tokig.

Regnet avtog ju närmare Uppsala fröken kom  och väl inne i Uppsala igen var det torrt. Men, fröken var genomblöt och Calle behövde en dusch och lite rengöring. Calles tvätt fick fröken fixa SJÄLV.

Dagens slutsats – S är inte att lita på varken som meteorolog eller cykeltvättare.