Inget blev som tänkt idag. Fröken skulle cykla solo, hade stoppat en banan i bakfickan för att undvika blodsockerfall för inget fikastopp var inplanerat. Lite stolt att hon var så förutseende. Kom iväg och så ringer mobilen i bakfickan – svarar INTE. Fröken svarar aldrig när hon cyklar.

Fika trots allt

När fröken trampat cirka tre mil möter hon S. Det blir stopp och S säger raskt ”Jag ringde dig för att höra om du skulle med till Tensta kyrka och fika?” Kyrkan ligger åt andra hållet men fröken säger aldrig nej till fika så hon vänder och hänger med. Innan fikat ska vi plocka upp Å. Det här gör att när vi kommer till fikat är fröken den som cyklat längst. Har väl aldrig hänt förut!

fin miljö

 

 

Fantastiskt fika som ordnats av syföreningen, hembakat kaffebröd och kaffe fylls på vid borden. Dessutom galet billigt – 20 kronor. Känns nästan som ett rån.

Efter fikat trampar fröken hemåt – solo – en motvind som ökat rejält. Det var inte roliga mil hem i värmen och motvinden. Borde inte herrarna tagit och eskorterat fröken hem?