Ut ur tunneln

Första dagen för Spaniencykling. Solen sken, himlen var klarblå och coachen fixade cyklarna på morgonen. Så långt var allt BRA.

Uppvärmningsrunda var utlovad av coachen. Vad är uppvärmning? Fröken borde ha dubbelkollat det FÖRE rundan. Att hon ALDRIG lär sig!

Första stopp var La Bicicleta Café i Castellon för att säga hej till vännerna där och få en god fika. Det är 22 km dit så fröken var fortfarande vid gott mod och uppskattade att träffa alla.

Apelsinvägen

elVi rullade vidare mot ”apelsinvägen” en fantastisk cykelväg, som går rakt genom en apelsinodling. Nu börjar fröken ana oråd. När det står fyra mil på Garmin föreslår fröken liiiite försiktigt att vi kanske ska vända, det är ju minst fyra mil hem, dvs totalt åtta mil. Och ÅTTA mil borde väl räcka som uppvärmning med råge. Behöver fröken tala om vad coachen svarade?

Gott

Fick ett bra lunchstopp efter drygt sex mil med fantastiska tapas i solen. Var dock plågsamt medveten om att det var FYRA mil hem. Coachen var däremot på lysande humör och utlovade ett extra stopp på en ny restaurang åtta kilometer hemifrån.

Vid det här laget hade fröken gett upp och insett att rundan skulle bli tresiffrig. Va! Om man har tresiffrigt på uppvärmningsrundan hur ska det då bli sedan?

I morgon tar fröken det säkra för det osäkra och ägnar sig åt stranden.