Har ”fått” ett nytt trainerpass av coachen. Igår programmerade han in P3 till mig. Enligt coachen skulle det vara ett ”lätt”program på cirka en timme. Ha! Så fasiken heller…. Det ”lätta” passet på en timme tog 78 minuter för fröken. Det betyder att jag är 30% sämre än vad coachen tror. Lägg till att frökens rumpa domnade av, benen kändes som stockar och det var omöjligt att få upp någon fart på trainern, så har ni hela bilden klar för er.

Vad tror ni händer med frökens motivation under dessa förutsättningar? RÄTT svar = den försvinner

Försökte tänka på trevlig cykling i Bolzano längs med floden och vackra bergsmassiv (därav bildvalet), försökte trampa i takt med musiken och så vidare… Men, det var omöjligt att hitta motivationen.

Förstår alla som köper en avancerad trainer med datauppkoppling, där man kan VILA i nedförsbackarna. På gammeltrainern får man inte en endaste meter gratis. TORTYR. Orkade inte ens göra min stretching när jag klev av cykeln (sorry F).

Det här får mig nu att ställa frågan! Varför ska man sitta på en trainer? Själv kommer jag bara på nackdelarna:

  • Tappad motivation
  • Vidrigt jobbigt
  • Inser hur dålig man är
  • Illamående

Kom igen nu – ge mig några BRA motiv till att medelålders fröknar ska sitta på en trainer. Och framför allt hur ska jag bli motiverad när jag väl sitter där.