På Frökens skola finns det fler som cyklar (många kloka kollegor med andra ord). Idag fick Fröken ”äran” att guida två av dem, Fröjd och Vilden, i Uppsalas omgivningar – KUL.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fröjd och Vilden

Det hela inleddes med härlig medvind och vi åkte och ”pladdrade” i kilometer efter kilometer. Sedan kom motvinden som var som en vägg idag!

När motvinden kom kan man (läs Fröken) tycka att Vilden (som klart är starkast och snabbast av oss tre och dessutom av manligt kön) automatiskt ska ta täten. Men, icke sa nicke! Han la sig bredvid Fröken och pratade – i motvind! Är han galen? Prata i motvind! Fröjd som är smart la sig bakom fröken!

Till slut påpekar Fröken för Vilden att han kanske kan dra! Det är då Fröken börjar misstänka att han gått på kurs hos coachen för han säger två saker som lika gärna kunde ha kommit från coachen. Den första: ”Det är bra träning att cykla i motvind.” och den andra: ”Du kan fortfarande prata, jag kan dra när du inte kan prata längre.” Snacka om att ha gått coachenkurs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fröjd har ONT….

Det blev en lååång fika och ännu mer prat. Sedan var det dags att rulla hemåt. Det är då Fröjd råkar ut för sin första riktiga mjölksyreattack med tillhörande kramp. Hon har cyklat Vättern, trampat åtskilliga mil men aldrig fått en sådan attack!

Vilden och fröken var helt överens om att det var på tiden! Och får lov att erkänna – lite motvilligt – att vi stod och skrattade åt henne när hon förtvivlat försökte få igång musklerna igen.

Dagens kollegecykling var lyckad! Nästa gång får vi förhoppningsvis med oss några till! Och då kanske det inte blåser galet mycket!