Tillbaka på trainern efter förkylningen

Har ni sett vilken stjärnglans det kommer att lysa över årets upplag av UNT Bike Weekend? Nej, det är inte fröken och coachen som står för stjärnglittret – utan Emma Johansson och Jenny Rissved. Fröken känner sig som en liiiiiten grå mus i jämförelse,som med stora ögon kommer att titta på de lysande stjärnorna och tänka ”Hur sjutton kan det se så lätt ut!”

Blir svettig även på lilla klingan

 

För att fröken ska försöka att få cyklingen att bli lite lättare, inleddes träningen efter förkylning med ett pass på ”lilla klingan”. Lilla klingan – vet de som känner fröken – är inte riktigt hennes grej, för då måste kadensen upp om cykeln inte ska krypa fram i 10 km/h.

Fröken är en lågkadensare… cyklar på tunga växlar med låg kadens. Helt fel! Helst om man ska ta sig upp för berg i Pyréenerna. Då vill det till att kunna pinna på med hög kadens på de lättaste växlar man har.

Helt själv på rakan i ”London”

 

 

Fröken brukar varje vår, på de första passen ute, köra på lilla klingan och svära. Nu ska det börjas redan inne på trainern. Hur trist det än verkar ska fröken försöka bli kompis med lilla klingan och hög kadens. Vem vet om hon lyckas kanske det blir liiite lättare att cykla!