IMG_20150403_141203blogg

Coachen får syn på mig när jag kommer tillbaka

Oj och oj… Coachen är så förkyld att han inte ens orkar cykla – då är det illa! Vad gör cykelfröken då? Jo, mot alla odds vågar hon sig ut på en egen runda i Spanien. Det är första gången fröken ger sig ut själv och lokalsinnet är väl lite si och så, helst eftersom coachen i vanliga fall brukar hålla koll vägarna. Fröken bara rullar med bakom coachens bakhjul.

Bestämde mig för att rulla på ”caminas” små vägar som går genom odlingarna. Den idén var jag inte ensam om. Det vimlade av cyklister på MTB, elcyklar och racers. Nästan alla tittade intresserat på en ensam cykelfröken. Ett tag var det så jag började fundera på om jag hade klätt på mig ut och in eller något liknande.

Totalt blev det drygt 6 mil och 200 höjdmeter (vilket väl får räknas som platt med spanska mått mätt). Kom inte bort – även om fröken körde liiiite fel en gång – och det var en skön runda. Fick dock INGEN fika.

När fröken svängde in i Oropesa hade coachen ned för trapporna för att hämta vatten. Efter en snabb dusch smakade ”Menu de dias” med rosé vin mycket bra på en av de lokala barerna.

Kommer nog att våga mig ut på egen hand igen. I alla fall närområdet.