Solo är skönt

Solorunda IGEN! Åter igen tittade coachen på termometern och meddelade att han INTE tänkte följa med på en påskaftonsrunda. Fröken fick klara sig själv, något hon är hyfsat bra på. Det finns uppenbara fördelar med att cykla själv:

  • Behöver inte anpassa sig till någon annans tempo.
  • Kan åka iväg precis när man vill.
  • Kan snora hur man vill utan att tänka på medcyklister. (Var tur idag när fröken nog slog snorrekord eftersom det var både kyligt och pollen.)
  • Kan rulla lite ibland utan att trampa (är coachen med är det ABSOLUT förbjudet).
  • Man får hjärnan rensad och har man tur kommer den på något smart.

Himlen var galet blå

Givetvis finns det nackdelar med att cykla själv och den mest uppenbara är att ingen kan hjälpa till i motvinden och sedan är det trist att fika själv. Men, fröken har inte börjat med fikarundor än i år så det är inget problem än så länge.

På dagens runda tänkte fröken en del på hur smart och bra arrangörerna av Quebrantahuesos och Treparriscos, i Spanien, har löst att loppen blir inställda i juni. Vi som var anmälda har fått tre alternativ av att välja mellan:

Calle skötte sig …

  1. Åka loppen den 20 september på det nya datumet.
  2. Få sin startplats överflyttad till loppet 2021. Vilket är suveränt för då är man garanterad plats. Platserna till starten i dessa lopp lottas ut för de är så populära.
  3. pengarna tillbaka, allt utom fyra euro.

Fröken och coachen kommer att välja alternativ 2. Fröken har ju en fem timmars gräns att slå och går det inte i år så….

Glad påsk!