Vaknade i morse och kikade ut – INGET regn och hyfsat torrt på marken. Såg lovande ut med andra ord!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blöt fika i Sigtuna

Vid starten var det fortfarande inget regn när vår startgrupp slussades iväg. Efter cirka fem km kom REGNET! Det var INTE något milt vårregn utan ett isande kallt höstregn som vräkte ned på vår väg till Sigtuna. Lilla ettermyran låg bakom mig och man hörde inte mycket av henne utom en och annan svordom över regnet. Vi fick med oss två till så i Sigtuna anlände ett litet minitåg med fröken som lok.

Efter bulle och dryck var det dags att vända upp mot den lilla vind som fanns. NU började vi frysa. Fötterna förlorade både jag och ettermyran känseln i ganska fort och det var inte SKÖNT. Till slut upphörde regnet men fötterna var isande kalla resten av loppet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ettermyran behövde en stretchpaus

 

 

De sista milen hörde jag bara suckar, stön och svordomar från lilla ettermyran som troget låg bakom mig. Det var fel på än det ena och än det andra….Det blev dock en liten tröst när vi cyklade om några stycken varav en man i en uppförsbacke – då enades vi om att vi inte var sämst i alla fall.

skandisloppet

Coachen…. OBS kolla in mitt sufferscore
Som du ser jag kan när jag vill :-)

Till slut var vi då framme vid ”slottsbacken”. Något som vi fasat över och sett framemot åtskilliga mil. Vi är helt överens om att det var en ELAK avslutning på loppet. Men, vi kom upp och i mål och i alla fall jag är nöjd med dagens insats.

Rullsnitt 25,9 och det är en medelålders fröken som drar HELA vägen. Lägg till isande kallt regn och det blev drygt 500 höjdmeter (i platta Uppland) och det är lätt otroligt.