OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frökenfläta

En veckas vila på grund av en eländig förkylning men idag skulle vilan brytas med ett lugnt pass på cirka fyra mil. Hur kom då fröken hem med drygt sex mil och över en timme i zon röd?

Kan tyvärr inte skylla på coachen för han var inte med… Nej, det är vägarbetarnas fel och klockan. Fullkomligt logiskt eller hur?

Hela veckan har fröken sett den nya cykelbanan som man håller på att bygga från Gåvsta till Uppsala. Och i slutet på veckan så la man på ny fin asfalt. Snacka om frestande! Fröken bestämde sig därför att hon skulle ta den nya fina cykelvägen hem på dagens runda.

Med jämna mellanrum stod det små staket uppställda rakt över cykelbanan. Fröken trodde att det berodde på att inga bilar skulle förirra sig in på cykelbanan innan skyltar kommit på plats. Snacka om FEL!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här slutade den nya cykelvägen…. FAN

Enligt frökens beräkningar skulle den nya cykelbanan hamna i Lindparken det nya bostadsområdet en mil utanför Uppsala och därifrån finns det cykelväg hem. MEN, det visar sig att cykelvägen slutar mitt i ingenting! Va!! Får man göra så?

Fröken fick panik! Klockan börjar ticka och närma sig solens nedgång, och nu måste fröken vända och cykla tillbaka. Ja, det låter som om coachen varit i farten. Det blev till att plåga sig själv i motvinden och inte slöa – därav en timme i röd zon.

Konstigt nog hann fröken hem innan mörkret lägrade sig. Kramp i ena vaden (berodde på att fröken glömde att dricka) verkar vara det enda som hände trots ansträngningen. Orkar tydligen cykla i röd zon själv i över en timme… Vem kunde tro det?