OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Typiskt Uppland…. 

I princip nästan alla känner väl till den här textraden från en låt med Ulf Lundell ”Jag trivs bäst i öppna landskap….”. Fröken vill dock göra om låten till ”Jag trivs bäst bland skog som läar…”. Varför undrar nu någon? Svaret är VIND!

I Uppland har vi gott om öppna landskap. Fråga vilken cyklist som helst i Uppsala med omnejd och de kommer att hålla med. Det är INTE kul när det blåser, vilket det dessutom nästan alltid gör. Då längtar man efter skog som kan ge lite lä.

Fröken gav sig iväg på en runda redan halv nio i morse, för att både SMHI och Yr lovat regn senare idag. Glömde dock att kolla hur mycket det blåste – stort misstag! Det var klart mer än frökenvind.

Men, är fröken väl ute så får hon lova att köra sin runda. Coachens regler! Fröken hade dock inget att sätta emot motvinden idag. Den VANN! När vinden rullade fram över de öppna fälten och träffade fröken rakt i ansiktet så blev det snigelfart – måste ha sett riktigt usel ut när det var i princip stillastående cykling. Och det är då den där textraden från Ulf Lundell sätter sig i frökens huvud. Ge fröken lite skog!

Trots allt… körde mina 44 km och nu kan det regna på eftermiddagen.