Många trista tankar i huvudet idag

En gammal ovän dök upp i huvudet på dagens runda – ”skolgympakänslan”. Du som hade bollkänsla, gillade att hoppa över plintar, gärna orienterade och aldrig blev sist vald kan sluta läsa här för du kommer inte att förstå.

Vad är då skolgympakänslan? Jo, det är känslan man fick när man blev sist vald eller näst sist vald, när man inte kom över plinten, när bollen var otäck, kartan omöjlig att förstå och att dessutom springa runt i skogen garanterat ledde till katastrof, lägg till att man garanterat missade bollen i brännbollen. Allt detta skedde framför ögonen på klasskamrater som inte alltid hade kommit så långt i sin mognad (om man uttrycker sig milt). Kort och gott man känner sig USEL.

Fika vid Härnevi

På dagens runda i den vidriga motvinden dök känslan upp. Coachen ligger framför fröken och drar – stark som vanligt. Fröken försöker hitta rätt position, lyckas så där och känner hur krafterna inte räcker när det är dags för en backe. Humöret sjunker och sjunker precis om på skolgympan… Det känns knäckande kort och gott.

 

Äntligen medvind

För fem år sedan hade fröken börjat gråta (jo så illa kunde det bli) numera blir hon ledsen och känner sig otränad, klumpig och dålig. Precis som det var på skolgympan, framför allt på högstadiet. Inser dock när känslan börjar släppa, att för att vara 55 år och fröken så är fröken nog lite mer tränad en genomsnittet i sin ålder….