Det blir mörkare och mörkare på kvällarna och det lockar allt mindre att ge sig ut efter jobbet. För fröken är steget att börjar cykla i mörker och kyla helt oöverstigligt. Det känns både läskigt och farligt!

Så här vill coachen ha det när han cyklar….

Ja, fröken vet att det finns bra cykellampor, reflexvästar med mera som gör att man syns hyfsat. Men, är man mörkrädd så är man! Vem sjutton vet vad som kan dyka upp där i mörkret när fröken kommer helt själv. I bästa fall är det ett vildsvin i sämsta fall en varulv. Och hur ska fröken försvarar sig mot det i sin ensamhet?

För själv kommer hon garanterat att vara, att cykla i mörker och kyla  inte på världskartan för coachen. Han är helt emot all cykling som INTE sker i sol och värme.

Så just nu försöker fröken få till powerwalks efter jobbet. Det ska var nyttigt för ryggen enligt sjukgymnasten (suck den förbaskade rygg) och att det är nyttigt för fröken att få frisk luft och en möjlighet att röra på sig utomhus efter en hel dag inne råder det INGEN tvekan om. Fördelen med powerwalks är att de kan utföras på upplysta trottoarer och gångbanor =  inte lika läskigt och farligt som en cykelrunda i mörker. Bara de inte vore så himla TRISTA. Men, efter att ha börjat registrera alla powerwalksrundor på Strava med hjälp av Garmin känns det lite roligare. Ja, fröken vet att det är nördigt….men tar till alla knep för att komma ut i friska luften.