Coachen har asfaltseksem

Blev inte stranden resten av tiden i Spanien. Nej, upp i sadeln igen efter en vilodag på stranden. Lugn och fin cykling var planen, för coachen lyckades skaffa sig en del ”asfaltseksem” igår när fröken inte var med som bromskloss.

Sol och hav

 

 

Soligt och rejält blåsigt men så länge man har medvind och kör om den ena efter den andra elcyklisten är vind inget problem. Målet var Alcossebre, där vi skulle spana in en målgångsbacke för året Vuelta Espana. De stackars elitcyklisterna ska kämpa sig uppför en låååång stigning till en klosterruin.

Första delen av backen är 12% men sedan brantar det på sig rejält och blir 21%. Fröken hade klargjort TYDLIGT för coachen att längre än till 12% skylten fanns inte på världskartan. Det gjorde det samma att han tjata om att utsikten från toppen är fantastisk. Han har givetvis varit dit. Nej, fröken har inget behov av att se den utsikten. Men, till 12% kom hon utan problem.

Fröken har testat målbacken och får nu rulla ned igen.

Först efter 6 mil blev det fika i solen och sedan var det inte långt tillbaka hem.

Coachen inser nu att det är perfekta förutsättningar för ett hastighetsförsök nedför, för att sno en Strava. Men, för att göra det måste man först cykla UPPFÖR i MOTVIND. Inte något som fröken gillar. Hon gillar inte heller hastighetsförsök nedför. Men, tro det eller ej? Fröken bet ihop och blev snabbaste dam nedför den 2,4 km långa sträckan. Krävdes dock att fröken trampade som en tok på TYNGSTA växeln nedför. Men, då blev snittfarten över 50 km/h. Galet!