Röd tight tröja på dagens runda

Fröken är 50 plus! Insåg senast i helgen att det är en ålder som gör att en del människor har åsikter om hur man ska uppföra sig, vad man ska ha på sig och så vidare. Fröken var dum nog att ha ett par shorts på sig som var söta OM man var en tonåring som en vänlig själ upplös henne om.

Insåg i motvindskörningen (varför ska det ALLTID blåsa) idag, att fröken aldrig fått höra något om sin cykelklädsel från någon annan cyklist. Ingen har sagt att fröken har för:

  • Tight cykeltröja (coachen klagar om den inte är tight nog)
  • För korta cykelbyxor (i vanliga världen är det så att fröken inte har perfekta ben och då ska de döljas)
  • För färggranna tröjor (svart passar bäst på kvinnor över 50 eller varför inte beige…)
  • Pippi Långstrumpsflätar (kan väl ändå inte vuxna kvinnor ha) osv…

Vackert ute idag

Nej, i cykelvärlden har alla oberoende av ålder, figur och eventuella skavanker tighta lycrakläder på sig i alla färger man kan tänka sig och INGEN säger att man inte kan. Så himla skönt! Kan vi överföra det till ”icke cyklistvärlden”? Som 50 pluskvinna skulle fröken uppskatta det.

Vad sedan alla icke cyklister tycker om tighta cykelkläder… Ja, det kan man skriva hur mycket som helst om. Tydligen är dessa kläder mer irriterande än man någonsin kan tänka sig. Precis som en 50 pluskvinna i ”fel” kläder och som dessutom kanske ”märks” lite för mycket ibland.