Måndagsrekord

I går kväll var det hällande regn ute och lite allmänt ruggigt, vad är då bättre än att krypa upp i favoritfåtöljen med en bra bok? Ja, det skulle vara att drömma sig tillbaka till i måndags när fröken slog till och slog sig själv rejält på en Stravasträcka. Det var givetvis en plattmossträcka. Kändes bra att få ett bevis på att plattmosformen är på plats.

Nr 1 på listan, på denna Stravasträcka, är den oövervinnerliga MG – en riktigt grym kvinna! Det känns helt ok att vara nr 2 efter henne.

Tidning från coachen

Tillbaka till fåtöljen… När fröken ska sätta sig där ligger en tidning i den och coachen säger lyckligt ”Jag köpte en tidning till dig och en till mig.” Det visar sig att coachen köpt en cykeltidning till fröken med artiklar som:

  • Ska man stå eller sitta i backarna? (Hallå…. om fröken ska ha hjälp av den artikeln borde den heta – Hur överlever man i Pyrenéerna.)
  • 23 tips som får dig att cykla längre än någonsin. (Stopp – fröken vill inte cykla långt. Det är plågsamt och jobbigt!)
  • Drick rätt i sommarvärmen! (För fröken är konsten att komma ihåg att dricka)
  • Planera motionsloppet (Ja…. det kan vara bra… och med frökens kontrollbehov är i princip alla punkter som listades i artikeln redan fixade.)
  • Föreställ dig framgång (Ha ha ha…. fröken ser framför sig hur hon och cykeln promenerar uppför backe efter backe. Hur sjutton får man bort den bilden ur hjärnan?)

Vad tror ni? Blir fröken en bättre cyklist om hon ägnar någon timme åt tidningen? Kan man läsa sig till att bli snabbare och starkare?

Trodde inte riktigt själv på att läsning hjälper. Så i morse gav fröken sig ut och trotsade vindarna och de kolsvarta molnen. Blev 55 km i blåsten. Var nog bättre träning än tidningsartiklarna som fröken somnade till.