competition-kettlebell_21944_500

Många vikter och färger

Har man en kollega som är idrottslärare, kettlebellsgalning och dessutom medlem i Team cykelfröken,  var det väl snarast en fråga om när och inte om fröken skulle få svinga klot. Idag var det dags!

Idrottskollegan har infört kettlebellsträning för kollegorna efter skolans slut på måndagar. Det lär vara frivilligt?! Men, för fröken var det nog mer en order.

Måste erkänna att det var bra fixat. Ett program för de manliga kollegorna och ett annat för oss kvinnor. Lägg till att kollegan dessutom hjälpte alla att hitta rätt vikt på kloten – de fanns från 2 kg/styck upp till 32 kg/styck. Måste säga att här kan man snacka om individanpassning.

Vilden och Fröjden var också där, frökens cyklande kollegor. När fröken stod och tvekade om 8 kilos klot verkligen är något för fröken skrek Vilden: ”Kör bara, mindre än 8 kan du inte ha”. Åter igen tycks han ha glömt att fröken är gammal och klen, precis som när vi cyklar tillsammans.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frökens vanliga svingklot = 12 kg

Första övningen var long cycling – dvs man svingar två klot mellan benen och sedan ska de upp på ”raka armar” ovanför huvudet och stabiliseras där. Frökens teknik var en KATASTROF. De rosa 8 kilos kloten vinglade omkring under de 10 repetitionerna.

Sedan var det dags för swing med ett klot mellan benen. Här fick idrottskollegan för sig att fröken skulle göra sina repetitioner med ett 16 kilos klot, hm… brukar köra med ett 12 kilos hemma. Här var tekniken bättre, får tacka lilla ettermyran för det.

Passet fortsatte och fröken var inte bra på något! Måste säga att fler kollegor visade på styrka, teknik och en massa jävlar anamma. Coola kollegor fröken har!

Kommer att ha ont i handleder och eventuellt rumpa i morgon. Sedan dyker säkert någon ny intressant muskel upp. Undrar om gamla fröknar kan lära sig tekniken…. ?