Ett flytande ägg! Ja, det var kollegan A:s beskrivning av frökens isande kalla simpremiär på hemmaplan. En inte speciellt smickrande beskrivning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det simmande ägget – enligt A:s beskrivning

Med krånglande hälsena och fotled samt galen yrsel, har den här veckan varit träningsfri för fröken. Har helt enkelt varit nog med skolan och att försöka överleva vardagen! Men, idag kändes det att det var läge för träning. Kroppen längtade!

Coachen följde med till sjön (ja, ni läste rätt SJÖN) som tidtagare och kollegan A följde med för att jogga en runda i de fina omgivningarna.

Varför sjö undra kanske någon. Jo meningen är att fröken ska simma Vansbro och hittills har det varit NOLL minuter simträning här hemma. Eftersom det inte är frökens grej att simma i bassäng, varken hud eller ögon gillar det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frökens simkompisar

Tanken var att börja simma ute i början av maj MEN årets maj har varit isande kall och blåsig. Idag var det i alla fall 16 grader i luften, gradantal i sjön okänt – konstigt nog så verkar de inte ha börjat mäta ännu. Kan bero på att det inte var några fler än fröken som badade. Gissar på max 13 grader men 11 är mer troligt. De enda som simmade förutom fröken var änderna.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingen mening att tveka

Böt om och sedan var det dags. Både coachen och A verkade förväntansfulla! Trodde kanske att fröken skulle komma upp lika fort som hon kom i. Hörde från vattnet hur de besviket mumlade ”Hon skrek ju inte ens!”

Målet var att simma 30 minuter. När coachen ropade att 30 minuter gått fortsatte fröken. Det blev totalt 40 minuter bröstsim. Fötterna var som isbitar men i övrigt var det helt ok. Det är väl inte för inte som fröken är släkt med knubbsälarna.