Coachen hävdar att intervaller är bra för fröken. Var han fått det ifrån vet jag inte riktigt?! Men, idag tänkte jag i alla fall satsa på intervaller.

Intervaller har EN fördel och det är träningspasset tar relativt kort tid. I övrigt är intervaller bara HEMSKT. Det svider i låren, lungorna verkar inte kunna få tillräckligt med luft, hjärtat känns som om det ska hoppa ur bröstet – vid närmare eftertanke är nog hemskt bara förnamnet.

Intevaller

Dagens pulskurva

Det blev mitt vanliga rundvarv – runt Skölsta. Halva varvet med hög puls och halva återhämtning. En beprövad metod. De första två varven gick relativt bra trots den sneda vinden.

På varv tre och fyra dök det upp hästar på vägen, precis där fröken kör ”HÅRT”. Är det något fröken har respekt för (läs är skitskraj för) är det hästar. De är stora och totalt oberäkneliga – frökens högst personliga åsikt. Dessutom verkar hästar tycka att cyklister är läskiga…. Blev alltså till att bromsa in och åka ”försiktigt” förbi hästarna. Tappade lite fokus där! Lägg till att vinden hade hunnit öka och de sista intervallerna blev inte hundraprocentiga.

Märktes att det var ett tag sedan jag körde intervaller. Får nog lov att lägga in intervaller en gång i veckan framöver. Undrar just om kollegan A vill hänga på?