VIRB Picture

Här har jag cyklat 200 mil i år

Dagens runda skulle föra mig upp över 200 mil i år! Hade beställt minst 46 km av coachen. Och  jag fick MINST 46 km…. Det blev 79,2 km i den extrema blåsten och värmen, lägg till två ”nödfikor” och ni har bilden klar för er.

VIRB Picture

Björken ger en indikation på hur mycket det blåste idag

Coachen var pigg och trampade på som en maskin redan från början. Jag började i ett ganska tidigt skede av rundan att känna mig lite ”konstig”.  Coachen tittade lite fundersamt på mig och när sedan vattnet tog slut blev allt misär.

Den första nödfikan intogs utanför Hemköp i Björklinge (inte så super mysigt kan jag meddela). Fröken hade då totalt slut på energi. Var så trött att jag inte klarade av att äta upp bullen och dricka cola. Fick med mycket möda i mig halva bullen och några klunkar mineralvatten innan vi fortsatte hemåt.

VIRB Picture

Död fröken! Inte mycket energi i de ögonen

När det var drygt en mil kvar hem blev det ny nödfika…. Jag hade då nästan börjat vingla på cykeln bakom coachen, och höll en fart som inte ens en snigel skulle var imponerad av. Var INTE KUL att cykla då.

Vi stannade på ännu ett omysigt ställe. Coachen gick in och köpte en Fanta och en glass till mig… Glassen fick coachen äta upp men Fantan fick jag i mig. Kan meddela att energin från den Fantan tog mig hem idag.

VIRB Picture

Äntligen hemma – och då ska man tala om vad man lärt sig! Coachen ställer orimliga krav tycker jag…

Väl hemma blev coachen så där ”super coachig” och tjatade om vad jag lärt mig av detta? Lärt och lärt….

Försökte skylla allt på den extrema blåsten och värmen. Men, coachen hävdade bestämt att jag hade för dålig vätskebalans redan när vi stack ut och att jag drack för lite. Nu påstår han att jag måste börja köra med TVÅ flaskor vatten. Hm….. Ska man tro på hans analys?