DCIM103GOPRO

Fröken i Spanskt sällskap

Ännu en dag i sadeln! Blev många låååånga km och en hel del höjdmeter närmare bestämt 107 km och nästan 900 höjdmeter. Nej, det är inte någon frökenrunda!

Vi mötte upp två av coachens spanska kompisar och inledde med att cykla platt med dem. Platt är bra! Farten däremot var SNABB… Suck! Spanjorer trampar på lätta växlar med hög kadens och då går det undan. Fröken fick bita i för att hänga på. Sedan gillar de att prata också vilket inte gör saken lättare. En salig blandning av spanska och engelska.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den här ryggen ser fröken mycket av

Vi fikade alla fyra på ett för oss nytt ställe precis vid havet. Helt fantastiskt! Där skiljdes våra vägar. Coachen och fröken tog sig upp till Cabanes, en stigning på dryg en mil som är indelad i tre etapper. Det gick faktiskt riktigt ok uppför.

Vi cyklade uppe på platån för att ta oss ned en annan väg och någonstans vid 7 mil ville varken frökens ben eller rumpa vara med längre. Skulle lätt ha nappat på om någon kommit och erbjudit mig skjuts tillbaka, trots att det inneburit att fröken missat november månads Grandfondo på Strava. En liten tröst i det hela var att även coachen – tro det eller ej – klagade på öm rumpa och att han var sliten. Vilket kanske inte är så konstigt eftersom han cyklat sju dagar på raken. Hur galet är inte det.

Vi kom i alla fall hem och fröken fick sin Grand Fondo men det gjorde ONT.