Normalt tillbringar fröken höstlovet i Spanien och cyklar. Men, i år blir det lov på hemmaplan (corona anpassat) = helt andra förutsättningar för cykling.

Idag är det 1,5 grad ute och från himlen kommer det ner ett isande kallt regn, inget cykelväder. Men, fröken har som mål att göra höstlovet till ett träningslov trots att hon är hemma. Gymmet i bostadsrättsföreningen är stängt så det är hemmaträning som gäller.

Det där röda lilla gummibandet är grymt

Förutseende som fröken är, hade hon i måndags distansträning med lilla Ettermyran som skapat ett nytt hemmaträningsprogram till fröken. Som vanligt hade Ettermyran glömt bort att fröken är 55 år, pipig och skapt som en knubbsäl. Programmet kändes anpassat för någon hyfsat vältränad. Fattar inte hur Ettermyran tänker?

I morse var det dags att testa passet själv. Uppvärmning blev drygt 10 minuter joggning ute i regnet. Kan konstatera att kyla och regn gör under för frökens löpsteg, det blir automatiskt längre och går snabbare. Kan det ha något att göra med att fröken längtar in? Själva passet var tufft men fröken kämpade på, trots att hon tycker att det röda, korta gummibandet känns som överkurs. Helst när fröken förväntas stå i planka och flytta fötterna åt sida. Det är bara en ”grym” PT som gör en sådan övning.

Första dagens träning avklarad! Nu hoppas fröken på bättre väder!