Uppe i en bergsby

Så var det slut på det behagliga rullandet på platten i Spanien. Coachen ansåg att fröken var mogen för backe idag. Kan meddela att det är tufft för medelålders cykelfröknar att ta sig uppför låååånga backar (nästa 10 km). Totalt blev det 800 höjdmeter på dagens 76 km. Och är man en cyklist från Uppland är det en ”jäkla” massa höjdmeter. Det svider i benen och pulsen rusar…. Inte alls kul om någon frågar fröken.

Fika vid coolaste trädet

Däremot är det kul att köra nedför. I en nedförskörning kom fröken upp i 62,5 km/h. Det känns lite speciellt enligt fröken. ”Killar dödskönt i kistan” som Baloo skulle sagt.

 

Bra rull

Avslutade rundan med rekord ned från Cabanes, drygt nio km utför. Det lutar rejält och är en del läskiga svängar, där coachen tyckte fröken bromsade för mycket. Enligt honom fanns det INGEN anledning att bromsa. Hm…. han är galen.

Trots allt – onödigt bromsande – putsade fröken sitt rekord med 38 sekunder och har nu ett snitt på 39 km/h nedför. Ok…. erkänner att det här är riktigt nördigt. Passar inte riktigt ihop med frökens image. Men, bjuder på den!