OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Straffläger? Eller söndag?

Du är snart 50….” sa en god vän lite ”uppmuntrande” till mig idag. Tror att hon menade – inse att du inte kan och orkar allt! Coachen däremot har INTE förstått det här med snart 50. Kan det bero på att han själv passerat den magiska åldern och inte dragit ned ett dugg på aktiviteter och fart?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trainern är ingen favorit

Inleddes dagen på trainern. Precis som vanligt var det svettigt, vidrigt och jobbigt – 33 minuter ren plåga. Coachen borde programmera om trainern till ett mer frökenvänligt pass! Inte ett vidrigt intervallprogram med motstånd som får min lår att må illa.  Ja, lår kan må illa! I alla fall frökenlår.

Efter det här passet och lite bålträning (fuskade och gjorde bara halva bålprogrammet – skvallra inte för min PT) borde det var NOG med träning för en medelålders fröken. Men, under veckan har hurtiga och vältränade killar/män som vi har som vänner på FB (K och J – ni ligger risigt till ur frökenperspektiv) lagt ut bilder från Funbosjön, där de trotsar tunn is och pudersnö på skridskor. Till dessa FB – vänner vill jag nu säga ”SLUTA MED DETTA!” Lägg inte ut några fler bilder, berätta inte om isen, det är inte bra!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coachen råkade vurpa….

Coachen – som är gammal tävlingsåkare i inlines – älskar att åka långfärdsskridskor. Och ska han åka långfärdsskridskor i ”snömodd” på tunn is, ja då får fröken hänga på. Det var bara att torka av mig svetten från trainerpasset och dra på underställ och annat som behövs för utomhusaktivitet. Någon dusch var det inte att tala om skulle snart vara svettig igen, vilket coachen glatt påpekade. GALET!

Vi kom ut på isen och det var mycket snö! Det stoppade inte coachen, hade jag fått välja hade vi avbrutit turen redan vid strandkanten. Som tur var hittade vi en  en liten bana någon km ut på isen. Där blev det blev rundåkning  varv efter varv efter varv…

Coachen åkte runt mig som en irriterande mygga. Han var framför, bakom och vid sidan, totalt livsfarlig. Men, han fick sitt straff och gjorde en vurpa. Det blev totalt drygt 10,5 km på isen.

Nu är fröken mör!

http://connect.garmin.com/activity/432376741

VIRB Picture