OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coachen fick lite väl fria händer

Det finns flera sätt att ta en Grandfondo på Strava. Det enkla sättet är att gå ut och cykla sina km (i Oktober 115 km) på platten. Det svåra sättet är att låta coachen välja väg.

Fröken som verkade vara lite uppe i det blå efter att ha fått nya hjul på Evo, grymt snygga! Lägg till nya cykelglasögon i present av Kiko Garcia fd proffs (hur galet är inte det) och ni inser att fröken inte riktigt var vid sina sinnens fulla bruk i morse.

Det här gjorde att fröken säger till coachen… ”Jag vill ta Strava Grandfondon idag – 115 km” Korkat… För det här gav coachen fritt fram.

Hur det gick?

DCIM100GOPRO

Snygga hjul på Evo

Det hela började bra med trevlig plattmosning längs med kusten. Fröken var till och med framme och drog ibland. Kändes BRA… Sedan svängde coachen av upp mot bergen. Det är nu det börjar. Det går upp och det går upp och det går upp i drygt två mil i ett sträck. Sedan blev det en liten nedförskörning innan det gick upp igen… Sammanlagt fick vi ihop över 1000 höjdmeter. I slutet på rundan hade fröken ont i lår, fötter, händer och axlar….

DCIM100GOPRO

Var tog hon vägen

Men, de nya hjulen var härliga, måste bara att lära mig att bromsa på ett nytt sätt nedför (carbonfälgar) och glasögonen satt fantastiskt. Alltid någon bra efter en hel dag i sadeln.

Förresten har fröken lärt sig något nytt… Den här regionen i Spanien är nummer två när det gäller stigningar och berg. Hm…. Coachen gläds och fröken är förtvivlad, vad sjutton gör hon i ett så bergrikt område?