OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänkte att spanska skor och strumpor skulle göra mig starkare – helt fel.

Gorbys har hittills, för fröken, varit samma sak som ganska degiga och läskiga piroger. Helt ofarliga, men definitivt inget som höjer pulsen. När då ett träningspass på Zwift heter The Gorby tänker fröken det kan väl inte vara så farligt. Läser, lite slarvigt, informationen om passet och ser bland annat att det ska vara bra om man vill bli starkare uppför. Och vem vill inte det? Fröken vill det definitivt!

Läser också att det är ett tufft pass och att alla kanske inte orkar hela. Men, man kan reglera det hela själv genom att dra ned FTP (dvs watten) till en lämplig nivå tänker fröken att det här behöver inte bli så farligt. Mesnivå på watten och passet kommer att gå som en dans. Då kommer coachen! Behöver jag säga att vi har olika åsikt om vilken watt fröken ska ställa in??? Vem som vann framgår av texten nedan. SUCK

Det var FEM femminuters intervaller (på tung watt) med fem minuters vila mellan varje. De första tre klarade fröken av med nöd och näppe. Svetten sprutade, benen skrek nej (jo ben kan skrika inget konstigt med det) och aldrig har det väl varit så skönt att cykla fem minuter lugnt mellan intervallerna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halvdöd fröken….

Fjärde intervallen – drygt en minut in intervallen dör frökens ben. De vägrar att samarbeta – watten sjunker och programmet skriker ”More power”. Men, var ska den kraften komma från? Inte från fröken i alla fall?  Lyckas efter drygt en minut samla ihop alla krafter som finns kvar i ben, huvud och knopp och avsluta intervallen på ett någorlunda godkänt sätt.

Sista intervallen – nr fem – får upp watten men efter en minut är det kört! Kan inte få upp watten igen. Benen, kroppen och huvudet vägrar. Helst av allt vill de att fröken kliver av cykeln och aldrig kliver på igen. Sitter dock kvar, lyckas få upp watten några sekunder då och då under de återstående minuterna.

Det här passet väcker frågor och tankar:

  • Är det här nyttigt?
  • Vem mer är galen nog att göra detta en lördagsförmiddag?
  • Måste göra som jag säger till eleverna – LÄS igenom allt noga innan ni skriver på eller provar.
  • Låt inte coachen påverka watten!
  • Spanska skor och strumpor hjälper inte. Kläddopning funkar helt enkelt inte.
  • Är fröken störd som utsätter sig själv för detta?

Snälla någon ge mig ett svar!