När fröken satt på sadeln från helvetet och nötte funderade hon en del på fusk. I både skolans värld och sportens värld förekommer fusk i olika former. Och fröken är ju en del av båda dessa världar.

sadeln från helvetet

Det hade varit så enkelt för fröken att kliva av sadeln från helvetet efter tio minuter och bara säga till coachen – ”Jo det blev 35 minuter innan rumpan sa ifrån helt.” Hade varit otroligt svårt för coachen att kontrollera det, då fröken var själv på gymmet. Men, någon dag i vår när fröken och coachen tillsammans är ute och cyklar, hade det hela avslöjats när fröken varit sämre än någonsin. Precis som när en elev påstår att den gjort något och sedan inte kan någonting. Det är det som är grejen med fusk det avslöjas ofta eller så straffar det sig på något annat sätt. (Fröken satt alltså kvar på sadeln från helvetet.)

En del former av fusk är enklare att avslöja både i sportens värld och i skolans värld. Det finns olika former av kontroller. Dopingtest i sportens värld och exempelvis plagiatkontroll (urkund) i skolans värld, trots detta fuskar både idrottare och elever och båda grupperna har lika USLA ursäkter. Vad beror det på?

Nej, det börjar bli dags för fröken att få jullov innan hon blir alltför ”ilsk”. Vill dock avsluta dagens blogg med något kul. Tack vare att fröken INTE fuskat med sina rehabövningar för den krossade armbågen har hon avancerat från en enkilos hantel till en 8 kilos hantel. Hade aldrig funkat med fusk.