dsc_0092

På väg tillbaka…

De som läser frökens blogg vet att ibland ”roar” sig fröken och coachen med så kallad ”frökenjakt”. Idag var det dags. Stigningen upp till Desierto, 7 km och rejäl lutning, flera av dessa kilometrar snittar över 7%, var banan för jakten.

Normalt upplägg är att fröken och coachen kollar sina bästa tider för stigningen, räknar ut mellanskillnaden och så får fröken starta så lång tid före. Enkla regler!

Men, idag ändrade coachen helt plötsligt på reglerna. Han gjorde en kanonbra tid för tre år sedan = hans bästa tid! Men, sedan har han inte varit i närheten av den, så nu var det helt plötsligt årets bästa tider som skulle var underlag för beräkning. I stället för drygt en kvart försprång fick fröken 12,54 minuter. Kan man verkligen helt plötsligt ändra på regler på detta vis????? TVEKSAMT!!!

dsc_0103

Lillvägen till Oropesa

Fröken gav sig iväg, backen börjar med tre grymma kilometer som är de värst på hela vägen upp. Efter första kilometern var fröken redo att kliva av och lämna walk over. Det är då hon får syn på mannen på MTB och märker efter varje kurva att hon tar in på honom. Det motiverade fröken till att fortsätta slita. En del kanske skulle påstå att frökens horn växte ut.

Fröken cykla förbi mannen på MTB och då gick det ju inte att kliva av… Tog i så att svetten droppade och pulsen kom upp till 181 då var det INTE kul. Turligt nog kom fröken in i ett liiiiite lättare parti just då. Fick ner pulsen till hanterbara 175 (vem fasiken hanterar en puls på 175) men jämfört med 181 var det fantastiskt.

Kikade bakåt och ned och såg ingen coach bara att fortsätta slita… Blev mer och mer borta av min galna ansträngning. När det var cirka 500 meter kvar får coachen syn på frökens rygg och skriker (fröken hör ingenting är helt borta). Fröken passerar mållinjen cirka 100 meter före coachen.

Nu, när alla data är nedladdade kan vi konstatera att coachen gjorde sin snabbaste stigning uppför Desierto i år. Men, trots det VANN fröken med 18 sekunder.

Var det värt kräkkänslor, skenande puls, svettrekord? Ja, nu när fröken sitter här och skriver det här var det värt varenda svettdroppe. Frågan är dock om det här är nyttigt för medelålders cykelfröknar.