OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Åstrandstest

Åstrandstest! Hör ni hur hotfullt och läskigt ordet är…. Ååååååstrandstest!Det är ett test man kan göra på trainern för att få reda på i hur bra kondition man har. Nivåerna på testresultaten är:

  • Weak
  • Moderate
  • Average
  • Good
  • Very good
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varför fröken gör tummen upp kan man verkligen fråga sig….

Idag körde fröken 150 watts testet som finns på trainern. Testet tar totalt 18 minuter inklusive uppvärmning. Själva testdelen är sex minuter. Under dessa sex minuter var frökens uppdrag att hålla 150 watt och en kadens på 80-90. För alla icke cykelnördar låter detta säkert som grekiska. Och om sanningen ska fram är det på gränsen till grekiska även för fröken. Men, då finns coachen där och instruerar.

När testet var gjort gick coachen in på en sida på datorn och knappade in lite basfakta om fröken som ålder, vikt och kön. Han hämtade några siffror från själva testcyklingen och la in, sedan kom domen! Fröken är ”average” -snacka om trist. Vem sjutton vill vara medelmåttig? Fröken är alltså en medelmåttig medelålders fröken. På tok för mycket medel för att fröken ska vara nöjd!

Efter testet körde den medelmåttiga fröken 30 minuter till på trainern. Syftet var att trampa helt jämnt och fint hela tiden med en kadens på 90. För enligt coachen måste fröken öva på att hålla en bra kadens. Undrar just om man blir mindre medelmåttig då?

Till slut: är det den här typen av träning som medelmåttiga medelålders fröknar ägnar sig åt?