Trainer och tid för tankar

Är fröken en fegis eller är hon bara småskraj/rädd för en massa saker? Det har fröken funderat en hel del på, och hon tog en extra funderare på det idag på trainern. Och är det någon skillnad på på att vara en fegis och småskraj/rädd?

Nu är det förmodligen mer än en som undrar vad detta har med cykling att göra. Svaret är MASSOR! Och man hinner tänka en hel del på det under 75 minuter på trainern.

Cykelrelaterade saker som fröken är rädd för:

  • Cykla i grupp med främmande människor (som i frökens värld cyklar för fort)
  • Branta backar (både uppför och nedför)
  • Cykla lopp

Fröken gillar sin ”bekvämlighetsruta”, dvs cykla där hon känner sig hemma med folk hon känner VÄL. Men, helt plötsligt hamnar hon i situationer där någon (oftast coachen) har sett till att hon hamnar utanför rutan. Det innebär att fröken blir panikslagen…. Några exempel:

  • Coachen får fröken att cykla med ett helt gäng spanjorer varav en är ett fd proffs – den morgonen var fröken INTE på bra humör och antalet nervösa besök på toa var MÅNGA.

    Fröken bland en massa spanjorer i grupp – HJÄLP

  • Backar…. ja genom åren har fröken stått mitt i åtskilliga backar på väg uppför och ”grinat”. Och hon har bromsat nedför så att hon fått kramp i armar och händer och tänkt att hennes sist minut är kommen.
  • Lopp …. ja de värsta – var de två lopp fröken gjort i Spanien. Inför båda var det sömnlösa nätter, tårar och total misär.

Ångesten innan det här loppet var OFANTLIG

 

 

 

Så är fröken en fegis? Eller? Själv tror hon att hon är en medelålders, ocool fröken som är skraj för en hel del saker.