Vilken otrolig förmån att få avsluta veckan med en cykelrunda i sommarvärme. Kan inte vara ett bättre avslut på veckan. När man cyklar där helt för sig själv så reflekterar hjärnan på veckan som varit samtidigt som solen reflekterar i solglasögonen.

Underbar cykling

Veckans VÄRSTING är utan tvekan Total Hälsan! Fröken behövde som bekant ett friskintyg för att få cykla loppet i Spanien. Vårdcentralen sa att sådant gör man inte och hänvisade till Total Hälsan. Bokade tid och i torsdags var det dags. Hade tid klockan 13.00, kom in klockan 13.15, hade innan dess fyllt i en hälsodeklaration av karaktären ”Har du haft hjärtproblem?” och så fick man ringa in ja eller nej. Fröken fyllde i ordentligt!

Sedan var det dags för läkaren…. han lyssnade på frökens hjärta och lungor och sedan tog han blodtryck! Tog max 10 minuter (och då är fröken frikostig med minuterna). Sedan skrev läkaren under det färdiga friskintyget där det står ”… is my patient and appears to be in good health and shows no sign of infections or other diseases…” För detta fick fröken betala 1100 kronor (liiiite hutlöst…. och nu var fröken ironisk). Coachen gjorde något liknande i Sthlm förra året och där ingick EKG, blodprover med mera och det tog 45 minuter och han fick betala 1300 kronor för sitt intyg. Utser härmed Total Hälsan till veckans VÄRSTING.

Uppland är vackert

Veckan BÄSTA är att fröken inser att hon kommer att fixa Skandisloppet nästa vecka. Övriga teammedlemmar i ”Bockstyren och Bärs” verkar dock inte riktigt var i samma form som fröken (om man bortser från coachen).

Coachens son har cyklat till och från affären (cirka 800 meter) och pratar om att han ska vara som Northug, dvs ligga på rulle fram till Carolinabacken där han ska gå om och ta täten och vara snabbast. Ha ha säger fröken…. Doldisen i teamet (kompisen till sonen) har dammat av cykeln och hoppas överleva. Fröjden lär ha cyklat 40 km och överlevt. Ja, den enda i teamet som verkar slå fröken är coachen. Och han slår ju ALLTID fröken. Undrar just om fröken kommer att få äta upp detta nästa lördag.