vackert ute…

Fröken fick ofrivillig kadensträning på dagens – ”rensa hjärnan nu är det sommarlovsrunda” . Hur gick det till, undrar säkert en och annan som vet vad fröken tycker om hög kadens. Det är inte någon hon gillar.

Förutsättningarna var inte optimala för rensa hjärnan rundan. Det blåste rejält på Uppsala slätten, Men, fröken kände ett akut behov av att försöka få bort en del slagg från våren och de senaste veckorna ur systemet. Och det bästa sättet att bli av med ”slagg” i hjärnan och systemet är att cykla, i alla fall för fröken.

Hyfsat glad … innan batteriet dör

Kom iväg och inledde med motvind, mer motvind och mer motvind. Vinden var i och för sig varm men det var motvind. Efter cirka två tredjedelar av rundan när fröken äntligen fått lite medvind och växlat ned för en liten backe händer det! När fröken ska växla till en tyngre växel efter backkrönet händer ingenting. Försöker igen! Men nej …. inser den bittra sanningen – batteriet är DÖTT.

Fröken har ju elektroniska växlar på Calle och har inte riktigt koll på när hon laddade batteriet senas. Kan inte ens skylla på coachen, annars brukar fröken gilla den utvägen.

Erkänner, direkt, att första tanken var att ringa coachen och kräva att bli upphämtad…avskyr att trampa på platten i medvind på en växel som är galet lätt. Men, sedan insåg fröken att coachen troligen skulle skratta och inte hämta fröken. Han är ju sådan som en och annan säkert förstått.

Det blev alltså till att bita i det sura äpplet och trampa hemåt med en ”hög” kadens. Kändes som att trampa luft mer än en gång…. Snacka om kadensträning!

Gillar naturen och miljön just nu

Fröken kom hem trots allt! Berättade genast för coachen om sitt döda batteri och lätta växel. Vad tror ni händer? Jo, coachen log och sa ”tur att du insåg att jag inte hade hämtat dig”.

Till sist vill fröken dela ut RIS till kvinnan i den röda bilen som höll på att tränga fröken av vägen när hon körde om fröken samtidigt som hon fick möte. Det var inte många centimeter till godo!