Höstens första ”efter-jobbet-runda” har klarats av. Vadå höst säger kanske någon. Det är ju ”bara” augusti. Ja, det är augusti men höstterminen har börjat = nu är det HÖST. Fullkomligt logiskt!

Hösttecknen är många på denna bild

Nu gäller det för fröken att försöka få till så många rundor som möjligt efter jobbet, innan det blir för mörkt. För efter-jobbet-rundor är GULD värda. Då vädras hjärnan! Och att vädra hjärnan är viktigt!

Första milen går åt till svära över dagen som varit, om någon varit ”dum” eller om något jobbigt inträffat. Men, efter några mil har dessa irriterade och stressande känslor försvunnit, de har helt enkelt vädrats bort av vinddraget. Cykling är ibland lika effektivt som terapi när det gäller att rensa hjärnan och ta bort ångest och stress. Det är frökens fasta övertygelse.

Fröken med vädrad hjärna

Idag hann fröken med sex mil, själv i blåsten. Och hösttecknen var MÅNGA. Det var sädesfält som var mogna, bönder som skördade, gula löv, långa skuggor och så blev det snabbt kyligt när solen stod lägre och lägre. Lägg till att fröken snorade som en tok och höstbilden är komplett. Men, vad spelar det för roll när frökens hjärna var vädrad när hon kom hem!

Tror att frökens rektor borde beordra fröken att cykla… tror att det gynnar både elever och kollegor.