OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vattenpåfyllning i Cabanes

Molnigt men varmt! Dryga 20 grader och knappt någon vind så kan dagens runda sammanfattas.

Idag började allvaret, dvs det var dags för backar! Fröken är ingen bergsget men hon tar sig upp. Det går inte fort och det är inte snyggt men upp kommer hon. Om det inte lutar för mycket! Över 10-12% då vägrar fröken.

DSC_0006b

Ny väg

Först var det en gammal bekant som stod på programmet, stigningen upp till Cabanes. Den består av tre delar och är totalt drygt 7 km. Var nöjd (ja, ni läste rätt…) när vi äntligen svängde in i byn och fick fylla på vattenflaskorna.

Coachen tog täten från Cabanes och ledde in fröken på en väg som kändes obekant – i frökens värld är obekant väg = läskig väg. Coachen däremot älskar nya vägar! Det visade sig att fröken åkt vägen åt andra hållet tidigare och den var ”faktiskt” snällare åt det här hållet.

Vi dagens fikastopp såg vi våra första ”tiggare” i Spanien! De var tre stycken som var mycket intresserade av våra mackor. Men, de fick inget så de tröttnade på oss och sökte sin lycka vid nästa bord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagens tiggare

Avslutade rundan med den ”jobbiga” vägen tillbaka till Oropesa från Benicassim. Den inleds med en rejäl stigning – fy sjutton. Där nåddes dagens pulstopp!

Var hyfsat fräsch när vi kom hem trots dryga 9 mil och 900 höjdmeter. Fröken har tydligen lärt sig något.