Bra väg att slipa på teorier….

Fröken har en teori som hon slipade på under dagens solorunda. På 61 km hann fröken tänka en hel del, så nu är teorin i princip klar. Funderar faktiskt på att byta namn från cykelfröken till relationsexpert, så lysande är teorin.

Just nu är det semestertider i vårt avlånga land. Och det finns säkert mer än ett par som ska ägna semestern åt att ”lappa ihop” en relation som tagit stryk under året som gått. Enligt skilsmässostatistiken verkar det fungera så där med en månads lappande. Och som cyklist förstår man varför!

Frökens pärla

Tänk er själva att man bara cyklade en månad om året och försökte maxa cyklingen, för att ta igen ett års slöande i soffan. Det skulle leda till skador, träningsvärk och i värsta fall skulle man börja hata cykeln. Nej, för att cyklingen ska fungera krävs kontinuitet och precis samma sak är det med en relation.

Vi – cyklister – putsar på vår pärla, ge den olja, ny kedja och ibland något extra som ett par nya hjul. Översätt det till relationen… städa (utan att bli tillsagd), laga mat, köp blommor/choklad eller det partnern önskar då och då och överraska ibland med något extra. En relation sköts på samma sätt som en cykel.

Cyklister vet också att alla cykelpass inte är kul men att de i slutändan ändå bidrar till att man blir bättre. Även denna kunskap går att använda i relationen. Det är kanske inte kul att storstäda, följa med till någon gammal släkting eller att shoppa men i slutändan är det bra för relationen.

Det finns en sak vi cyklister inte har gratis när det gäller relationer och det är förmågan att kommunicera. När vi cyklar i grupp viftar vi med händerna – inget att rekommendera i en relation. När vi pratar är det mycket sällan om livet, utan samtalsämnena är: värsta backen, olika utväxlingar, bra cykelvägar och så vidare. Det räcker inte i en relation. Tvärtom det kan leda till katastrof.

Fröken var stolt över coachen när han slog sig själv med drygt 30 minuter på Quebrantahuesos

Men, som cyklist vet man att man kan tränaALLT! Vill man bli starkare uppför går det att fixa med rätt träning. Vill man, som coachen, maxa farten i serpentinkurvorna nedför – ja då får man öva på det. Det här betyder att en cyklist lätt kan bli bra på kommunikation, det gäller bara att TRÄNA.

Till slut – alla cyklister ”älskar” sin cykel och är stolta över den. Fröken älskar definitivt Calle och blir super stolt när någon säger något snällt om honom. Samma sak gäller för din partner. Var stolt över din partner och älska hen så kommer ni långt.