På väg till start

Det går ett stort internationellt cykellopp för damer i våra trakter av Spanien och dagens etapp gick nära oss. Detta fick inte missas! Det fanns ju både en svenska – Sara Mustonen – och en finska – Lotta Lepiestö – i startfältet.

Cyklarna packades in i hyrbilen och coachen parkerade den på en strategisk position. Tanken var att vi efter att ha trampat till starten skulle förflyttas oss till en annan del av banan.

Poliser och poliser

 

 

 

 

Coachen och Lotta

 

Att trampa till starten var inga problem. Coachen ledde oss rätt. Det som förundrade fröken mest var alla poliser som deltog. Galet! Vi fick senare se hur de snabbt och effektivt stängde av en stor rondell när klungan forsade förbi.

Coachen fick en pratstund med Lotta och en autograf och fröken hejade på Sara Mustonen. Till slut kom alla cyklister, följebilar och övriga iväg och det var NU coachen och fröken skulle cykla till ett nytt ställe på banan.

Fröken hejar på Sara Mustonen

 

 

 

Starten har gått

 

 

Coachen först och fröken efter precis som vanligt. Det var slakmota och mer slakmota och till slut kom vi till en liten by och coachen körde rakt igenom den i full fart. Nu blev det uppför och en knixig väg men efter en stund började det gå nedför (fröken blev glad) då skriker coachen vänta... Hm, varför ska fröken vänta när det går nedför? Jo, det visade sig att coachen dragit iväg oss på fel väg, vilket han kom fram till efter att ha surfat runt ett tag på mobilen och svurit en del. Det var bara att vända – uppåt igen. Fröken var klok nog att vara TYST!

Ett av alla lag… Just det här med svensk representation

Nu hade vi liiiiite tur…. för precis när vi åker ur byn, igen, och in i en stor rondell kommer förtruppen av poliser och då inser vi att snart kommer cyklisterna. Poliserna stänger raskt av hela rondellen och det bildas köer, men spanska bilister är tålmodiga och det blir inga ilskna tutningar eller annat. Är det cykellopp så är det!

Vi fick alltså se klungan fara genom rondellen i en himla fart och coachen fick vifta med sin finska flagga. Slutet gott allting gott.