Vårvärmen börjar sprida sig över landet och fröken ser hur alla börjar cykla igen – underbart! Och då ser man också alla fina cykeltröjor! Men, är verkligen en cykeltröja ”bara” en tröja? Nej, vill fröken hävda.

Frökens present – tack Fröjden

Förutom att tröjan ska ha en massa viktiga funktioner, som fickor på ryggen, gärna en ficka med dragkedja för nycklar, bra kant nedtill så den inte åker upp och så vidare så är den för många ett ”statement”.

Genom sin cykeltröja kan man skicka signaler till omgivningen. För alla er som cyklar i en klubbtröja är detta självklart. Men, det är också självklart för alla som cyklar i olika välgörenhetslopp, i loppets egna kläder, som exempelvis Ride of Hope. Vi andra då? Vi som varken är med i en klubb eller i cyklar välgörenhetslopp… Hur tänker vi?

Coachen i en av alla sina cyketröjor – ser lite vingligt ut

 

 

Ja, orsaken till att fröken började fundera på detta under sin morgonpromenad (cykelförbud råder ännu), är att hon fått en cykeltröja i present med ett tydligt budskap. Stoppa tjuvjakten av noshörningar, tröjan är köpt i Sydafrika. Den tröjan ska fröken med stolthet bära så fort hon får trampa igen. Annars ”jagar” fröken snygga tröjor. Något hon lärt sig av cykeltröjornas mästare – coachen. Ser coachen en snygg cykeltröja köper han den om den passar. Det här gör att coachen har en garderob med cykeltröjor som skulle göra många gröna av avund. Han har definitivt bara ett mål med sina inköp…. Snyggast cykeltröja vinner!

Fröken i en av sina favoritröjor – ser ni hur rakt och fint fröken cyklar till skillnad mot coachens vinglande…

Hur tänker du? Betyder dina cykeltröjor något för dig?