OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lång raksträcka med motlut hela tiden…. Det är en spansk slakmota….

Idag fick coachen bestämma rundan helt och hållet – fröken var galen nog att tillåta detta! Det resulterade i 900 höjdmeter, 86 km, en vurpa och tre 17% stigningar på en cykelbana. Hur fasiken kan man ha 17 procentare på en cykelbana?

Vi kom iväg vid 10 tiden och coachen satte direkt riktlinjerna för dagen, med att välja den backiga vägen till Benicassim och inte den behagliga vägen vid havet!

DCIM101GOPRO

Coachen gilla alla tre 17 procentarna

 

 

 

Efter drygt 25 km kom vi till dagens första stigning (ny för fröken). Det var brant och jobbigt!

Coachen meddelade sedan att nu är det dags för transportsträcka på cykelbana. Det lät helt ok i frökens öron. Cykelbana hur farligt kan det vara? Vad coachen glömde att säga var att det finns TRE 17 procents backar på denna så kallade cykelbana – i Sverige skulle inte detta vara en cykelbana utan något för galningar.

När vi kom till den första 17-procentaren fick fröken en chock och klev av längst ned och gick upp. Vid den andra var jag lite morskare och tog mig halvvägs upp innan jag klev av och gick. Vid nr 3 som var cirka 100 meter lång fick jag storhetsvansinne och tag sats och gav allt. När det var cirka 5 meter kvar på backen gick det inte längre, försökte då kryssa men tappade balansen och hamnade i diket! Det gjorde ont och blev blodvite! Coachen skrattade!!! Men, han avhöll sig i alla fall från att fota mig (vet att det finns några som är besvikna på detta…). Han kom och hjälpte mig upp – ett litet pluspoäng för det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blodvite ;-(

Nu kan man tycka att fröken inte skulle ha behövt cykla mer idag efter besöket i diket. Men, så funkar det inte. Var bara att fortsätta.

Fick i alla fall till några PB (personal best) och placeringar på Strava – fröken är inte helt körd med andra ord.DCIM101GOPRO