Just här mår fröken ok

Coachen och fröken är på semester i Jönköping och givetvis är cyklarna med. Och idag skulle det cyklas… Vi hade spanat in en runda som kallas ”Bratteborgaren”. Coachen skaffade någon form av app för att vi skulle ha en karta och kunna följa rutten i mobilen.

Men, alla som cyklat med coachen vet är coachen och någon form av karta inte en bra kombi. Han har en naturlig fallenhet för att komma på avvägar.

Vem sjutton la till alla extra km…

 

 

Vi kom iväg och första problemet var att appen pratade spanska men vi fortsatte. Värre problem har vi varit med om.

Det visade sig att coachen gjort en fuling redan i början av rundan och lagt till extra stigning…. Inte ok! Men, fröken bet ihop och hängde på och hon pep INTE. Men efter det var appen inte glad på oss! Den pep och hade sig…. Och det tog ett tag innan vi var på rätt spår igen.

Rundan – Bratteborgaren – är enligt kartan drygt 8 mil… Men, vi kom tillbaka till hotellet med 107 km och nästan 900 höjdmeter. En ganska skaplig felmarginal med vanliga människors mått men inte med coachens. Med tanke på att vi utforskade vissa vägar åt två håll är det kanske inte konstigt att det blev liiite extra km. För den som inte förstår så innebär två håll att vi åkt fel och måste åka tillbaka.

Coachen bjöd på en afterbike öl

Fikat då undrar nu säkert en och annan… Ja, det blev akutfika på en mack. Fröken började bli alltför trött och behövde något i sig. Det blir alltså ingen höjdarpoäng på fikat på den här rundan. Men ölen coachen bjöd på efter rundan får många poäng.

Svårast idag var att ta sig in i Jönköping efter rundan på cykelbanor. Vi svor åtskilliga gånger. Om man inte vet hur man ska åka är cykelbanor en utmaning både när det gäller skyltning och folk.