OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mörka moln… stoppar inte oss

Coachen och fröken har varit och hälsat på goda vänner i Dalarna i helgen. Förutom god mat, dryck och byfest blev det även cykling. Måste erkänna att byfesten kan ge underlag till en mycket mustig blogg… Men, det här är ju en cykelblogg, inte en byfestblogg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Var är vi? Rätt svar… Under åskan.

 

 

Lördag eftermiddag var det dags för cykelrunda. Som vanligt coachen först och fröken efter… Inget konstigt med det – förutom att coachen hade noll koll på kartan (någon elak kanske säger… inget ovanligt med det).

Mörka moln hopade sig på himlen över Siljan och Leksand. När coachen till slut inser att det kanske är läge att kolla var vi egentligen är…visar det sig att vi är rakt under ÅSKAN och REGNET!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här står coachen och trycker när vädergudarna satsar på regn, åska och blixtar.

Fröken är åskrädd och avskyr att bli blöt. Humöret var nu inte på topp. För att överleva stod vi och tryckte längs med ett falurött hus tills det värsta var över. Den snälla värdinnan hann ringa och höra om hon skulle hämta oss… Coachen sa givetvis NEJ! Galna karl! Det var bara att trampa tillbaka genom regnet, på blöta vägar. Men, innan vi var tillbaka hade regn och åska upphört och solen sken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

40 minuter senare inte ett spår av regnet.

Slutsats… gärna fler byfester i Dalarna men det där med cykling i Dalarna… det vete sjutton.