Nja, rubriken är inte helt korrekt. Har cyklat mer än sex mil tidigare i år men det här var första gången fröken gjorde det själv. Och att cykla helt själv är jobbigare än om man har sällskap.

Soligt men kallt

Den som känner fröken vet att cyklar man sex mil har man rätt att stanna och fika, men det blev ingen fika idag. Ja, det var inte ens meningen att det skulle bli sex mil (61 km för att vara korrekt). Nej målet var 4-5 mil när fröken tittade ut i morse och såg att solen sken och att det faktiskt inte blåste storm Sedan tittade fröken på termometern och där stod det +3 grader. Då höll planen på att cykla att ändras till ”skit i att cykla”. Men, med tanke på vädret denna april kom fröken till besinning. Mil behövs i benen.

Ellen är cool

Vis av erfarenhet insåg fröken att risken fanns att moln och hagel/regn skulle dyka upp om hon avvaktade att temperaturen eventuellt kunde tänka sig att stiga.

Det var bara att dra på sig mängder av kläder och ge sig ut. Måste meddela att benvärmare är smarta men fruktansvärda. Kanten upptill gör att frökens lår ser ut som ”kasslerlår” det väller liksom ut åt alla håll och kanter.

Fint i Uppland

 

 

 

 

Kändes bra när värmen började stiga i kroppen så rundan utökades. Fast att stanna och fika blev det inget av med det fanns inget fik på vägen. SUCK! Kom hem isande kall om tår och rumpa men på bra humör trots snigelfart. Är helt enkelt på gång…

Och så ett frökenflin

Ellen är i form – bättre form än fröken.

För övrigt har fröken fått ett namnförslag på frökens cykelgäng inför Skandis…”Bockstyren och bärs”. Förslaget kommer från coachen. Börjar misstänka att han mutat sonen med öl i målområdet efter loppet. Någon måste väl ändå ha ett bättre namnförslag.